خواص روغن کنجد

خواص روغن کنجد
کنجد از جمله دانه هایی است که مصرف آن توسط متخصصین بسیار توصیه می شود. یکی از سالم ترین روغن هایی که در دنیا وجود دارد روغن کنجد است که به خاطر داشتن درصد بالای اسید های چرب غیر اشباع و مقدار بسیار بالای آنتی اکسیدان ها در این روغن است. متخصصین پوست و زیبایی معتقدند که استفاده از این روغن می تواند تاثیر شگفت انگیزی در تقویت و بهبود زیبایی پوست شما داشته باشد. با دکتر سلام همراه باشید.
خواص بی شمار کنجد از مواد ضد باکتری و آنتی اکسیدان موجود در آن نشات میگیرد . در طبیعت از کنجد به عنوان ماده ای دارویی یاد می شود و سالها در طب سنتی هند مورد استفاده قرار گرفته است. در کنجد مواد مغذی زیادی وجود دارد که موجب بهبود سلامت بدن می گردد. وقتی از این روغن به صورت موضعی استفاده شود، نه تنها موجب افزایش استحکام پوست می گردد بلکه مواد مغذی مورد نیاز و همچنین درخشندگی پوست را تامین می نماید.
روغن کنجد از دانه گیاه کنجد گرفته می شود، رایحه ای شبیه به دانه های آجیل دارد و رنگ آن زرد کمرنگ است. از آنجایی که کنجد خود دارای مواد نگهدارنده طبیعی است ، روغن آن برای مدت طولانی فاسد نمی شود.
اثرات روغن کنجد در مراقبت از پوست
روغن گرفته شده از دانه های کنجد بطور طبیعی دارای مواد ضد باکتری است و در صورتی که روی زخم ، بریدگی و یا سوختگی مورد استفاده قرار گیرد، خطر ابتلا به عفونت های میکروبی را کاهش می دهد.
این روغن حاوی مواد ضد التهاب است و استفاده از آن روی پوست ملتهب مفید خواهد بود. روغن کنجد همچنین در درمان بیماریهای پوستی مانند پسوریازیس و اگزما موثر است.
ویتامین E موجود در این روغن یک آنتی اکسیدان بالقوه است و از بدن در مقابل اثرات مخرب رادیکال های آزاد و اکسیده شدن محافظت می کند. روغن کنجد همچنین دارای آنتی اکسیدانی بنام سسامول است . سسامول از روند پیر شدن پوست و پدیدار شدن خطوط چین و چروک جلوگیری می کند و جوانی پوست را برای مدت زمان طولانی تر حفظ می نماید.
روغن کنجد یک ضد آفتاب طبیعی بشمار می رود و در مراقبت از پوست در برابر اشعه مخرب آفتاب موثر است.
این روغن دارای ویتامین E و اسید های چرب مانند اسید پالمیتیک، اسید اولئیک، اسید لینولئیک و اسید استاریک است که همه این مواد روغن کنجد را به نرم کننده و مرطوب کننده ای خوب تبدیل می کنند و اگر مرتب مورد استفاده قرار گیرد پوست را نرم ، هیدراته و مرطوب نگه می دارد. از اینرو روغن کنجد برای پوستهای خشک بسیار مفید خواهد بود.
این روغن کمی چسبناک است و به راحتی جذب پوست می شود. استفاده از روغن کنجد در ماساژ درمانی و عطر درمانی (آروماتراپی) پر طرفدار است . البته روغن های دیگری نیز می توان به روغن کنجد اضافه کرد. ماساژ با این روغن به بهبودی سیستم گردش خون و بازسازی سلول های پوست آسیب دیده کمک می کند و باعث درخشندگی آن می شود.
روغن کنجد را می توانید به صورت روزانه روی پوست صورت، دست و پا مورد استفاده قرار دهید. برای متعادل سازی رایحه قوی کنجد ، مخلوط کردن آن با روغن بادام یا روغن کرچک موثر است. از این روغن همچنین می توان بر روی ترک پا و پوست خشک آرنج و زانو استفاده کرد. چند قطره از این روغن در وان حمام خود بریزید تا مانع خشک شدن پوست گردد.
این روغن قادر به جذب و تخریب سموم قابل حل در چربی است و سم زدایی را می توان با قرار دادن روغن گرم روی پوست انجام داد. روغن را برای مدت ۱۵ دقیقه روی پوست رها کنید و بعد با آب ولرم و بدون صابون شستشو دهید.
روغن سرد فشرده شده کنجد برای استفاده روزانه و موضعی بهترین است. پوست به ندرت ممکن است به این روغن واکنش منفی نشان دهد. در بعضی موارد ممکن است شخص به استفاده موضعی آلرژی داشته باشد. در صورت مشاهده چنین واکنشی از دکتر کمک بگیرید و یا مصرف روغن را قطع کنید.

نحوه استفاده از روغن کنجد:
روغن کنجد دارای فواید زیادی برای پوست می باشد؛ بنابراین، بهتر است به منظور رسیدن به اهداف مختلف، با نحوه استفاده آن نیز آشنا شوید. شما می توانید از این روغن به عنوان یک مرطوب کننده و یا لوسیون ضد آفتاب به طور منظم استفاده نمایید. بدین منظور، از دستور العمل های ذکر شده در ادامه مطلب، پیروی کنید:
اگر قصد دارید به شکل روزانه از این روغن استفاده نمایید، بهتر است بعد از دوش گرفتن آن را به کار ببرید. بگذارید کمی پوست شما مرطوب باشد و سپس صورت و بدن خود را با این روغن ماساژ دهید. اجازه دهید ۱۰ دقیقه بر روی پوستتان بماند و سپس باقی روغن را بر پوست خود بمالید. با این عمل، روغن کنجد رطوبت پوست را به دام انداخته و آن را حفظ می کند و در نتیجه در تمام طول روز، پوستی مرطوب خواهید داشت.
شما می توانید قبل از استحمام نیز این روغن را به کار ببرید. به این صورت که روغن را بر پوست خود بمالید و سپس در حمام با آب ولرم بدن خود را بشویید. با این کار، روغن کنجد سموم پوست را به دام انداخته و هنگام استحمام با آب ولرم، سموم حذف خواهند شد.
چنانچه خواهان رنگ پوستی شفاف و درخشان هستید، روغن کنجد را با کمی زردچوبه مخلوط کرده و روزانه به مدت ۱۰ دقیقه آن را بر روی پوست خود قرار دهید و پس از آن، پوست خود را با آب ولرم بشویید.
روغن کنجد دارای انواع خوراکی و آرایشی است که هر کدام خواص متفاوت و خاص خود را دارند؛ بنابراین، در هنگام استفاده از آن، از نوع درست آن مطمئن گردید. سعی کنید از روغن ۱۰۰ درصد طبیعی استفاده نمایید.
به منظور افزایش خواص روغن کنجد، می توانید آن را با انواع دیگر روغن های مفید مانند رزماری، میخک، اسطوخودوس، آویشن و یا چوب سدر ترکیب کنید. به ازای هر یک قاشق چایخوری روغن کنجد، بهتر است ۳ قطره از هر روغن مورد نظر را به آن اضافه کنید.
هیچ دستورالعمل یا روش خاصی برای استفاده روغن کنجد به عنوان لوسیون ضد آفتاب وجود ندارد. نگران نباشید، شما به راحتی می توانید این روغن را برای قسمت های مختلف پوست خود به کار برید اما خیلی دقت نمایید که آن با چشم شما تماس مستقیم پیدا نکند و یا آن را نبلعید. بنابراین، این روغن را در اطراف دهان و چشم خود استفاده نکنید.
روغن کنجد به راحتی پاک می شود، بهتر است بعد از تعریق زیاد و یا پس از شنا، دوباره این روغن را بر روی پوست خود بکار برید.
افرادی با پوست چرب امکان دارد با انواع روغن ها خیلی راحت نباشند اما با این حال، فواید روغن کنجد محدود به افرادی با پوست خشک نمی گردد. این روغن توانایی حذف سموم، بهبود گردش خون، محافظت از پوست در مقابل رادیکال های آزادهر دو نوع پوست را دارد.

برای بازدید از دستگاه های روغن گیری مدل های مختلف کلیک کنید .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *